terug

Enjoy2Drive rijschool 2todrive

 

2TODRIVE

Rijles met 16,5 jaar

Vanaf 1 november 2011 start het experiment 2todrive. Met 2todrive is het mogelijk om vanaf 16 jaar al starten met theorieexamen en vanaf 16,5 jaar met de rijlessen. Vanaf de dag dat je 17 jaar bent geworden mag je rijexamen doen. Indien je met 17 jaar bent geslaagd dan mag je tot je 18e verjaardag alleen de weg op onder begeleiding van een door jou gekozen coache.

Jongeren die op of na 1 november 2011, 17 jaar worden mogen het praktijkexamen afleggen bij het CBR.

Ben je al 17 op 1 november 2011, dan mag je wel beginnen met lessen volgen maar vanaf je 18de mag je het praktijkexamen afleggen.

Hoe werkt het?

Bent je 16 jaar? Dan mag je beginnen met het behalen van de theoriecertificaat. De certificaat heeft een geldigheidsduur van anderhalf jaar.

Vanaf 16,5 jaar mag je beginnen met het volgen van autorijlessen en een tussentijdse toets afnemen.

Vanaf 17 jaar mag je praktijkexamen doen. Ben je geslaagd, dan mag je tot de 18e jaar alleen de weg op onder begeleiding van de door jouw zelf gekozen coach(es).

Vanaf 18 jaar mag je zelfstandig de weg op.

Ben je al 17 jaar op het moment dat 2toDrive start? Dan mag je wel beginnen met autorijlessen, maar pas vanaf de 18e jaar mag je het praktijkexamen en eventuele tussentijdsetoets afleggen.

    Dit zijn de voorwaarden voor het behalen van het rijbewijs met 17 jaar:
  • Tot 18 jaar onder begeleiding rijervaring opdoen.
  • De begeleider moet minimaal 27 jaar oud zijn en minimaal 5 jaar in het bezit zijn van een geldig rijbewijs personenauto.
  • De begeleider mag de afgelopen 4 jaar niet strafrechtelijk veroordeeld zijn.
  • De begeleider heeft geen alcoholslot op zijn auto.
  • De begeleider is niet onder invloed van drugs/ alcohol tijdens het coachen.

Als je meedoet aan 2todrive en je rijbewijs wilt aanvragen, heb je een begeleiderspas nodig. Via deze weg laat je dan weten wie jouw coach(es) zullen zijn na het behalen van het rijbewijs download hier het Aanvraagformulier begeleiderspas 2todrive.

Het duurt 10 werkdagen om de begeleiderspas af te geven. Zolang de pas niet is afgegeven, zal de gemeente geen rijbewijs verstrekken. Als je de weg op gaat met je coach moet je naast je rijbewijs ook altijd je begeleiderspas bij je hebben.